Recension: Blackfield - Blackfield II

223378-2
Blackfield - Blackfield II
Snapper/Atlantic Records/We Put Out Records, 2007

Betyg:
3,5 av 5.

En av de mer produktiva ansiktena inom musikbranschen, Steven Wilson (Porcupine Tree, No-man), är tillsammans med israelen Aviv Geffen tillbaka med sitt sidoprojekt och uppföljaren till debutalbumet "Blackfield" som bär det fantastiskt unika namnet (hör och häpna) Blackfield II! Men visst, efter ett kommer två så allt är logiskt och bra.

Blackfield II är precis som sin föregångare ett album som friskt blandar låtar med distinkt skillnad från varandra tillsammans med en genomgående gnutta deppighet. Undantagen finns dock, såsom det första spåret "Once" som är något av det gladaste och bästa jag har hört. Hela låten får mig att känna något som jag inte känt på väldigt länge när det gäller musik, samtidigt som jag glädjer mig över att Steven Wilson inte är ledsen året runt. Om de efterkommande spåren hade varit lika bra hade detta varit en solklar femma, men nu är det inte så. Därmed inte sagt att det som kommer härnäst är dåligt; "1,000 People" är en mycket avslappnad historia, kompletterad av texter som till och med skulle få en sten att gråta. "Miss U" fortsätter i lite samma anda om än något rockigare och med Aviv Geffen bakom mikrofonen istället för Wilson. Albumet höjer sig ett snäpp med låten "Christenings", som tillsammans med "Epidemic" och tidigare nämnda "Once" utgör de främsta anledningarna till att det här bandet är bättre än standardmåtten.

Blackfield II är ett album som inte har jättemånga överraskningar för att vara Steven Wilson, men som glänser till något enormt till och från, och då är det verkligen fantastiskt. Betyget blir förstås därefter.

Kommentarer
Postat av: Göran

Du är riktigt duktig på att skriva!

Det var både underhållande och intressant att läsa dina bägge recensioner.
Forsätt att skriva så mycket du bara vill/orkar - det finns nog många som skulle vilja läsa. :)

2007-04-03 @ 23:59:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0